Over Chris Strijbos

Chris Strijbos - Bijenbestuiving StrijbosBijenpassie

“De natuur heeft het zo mooi geregeld. Ik ben gefascineerd door het wonder van bestuiving, het zwermgedrag van bijen en hun enorme werklust. Tijdens mijn jarenlange ervaring als teeltbegeleider begon mijn fascinatie voor de bij. In 2008 begon ik als hobby-imker, naast mijn werkzaamheden bij de Boerenbond Helden als teeltadviseur. M’n bijenpassie leidde al gauw tot dromen over een professionele imkerij. Vele cursussen volgden. Inmiddels heb ik alle know-how om de beste bijen te kweken.”

 

Bestuivingsimker

“Wat ooit als hobby begon, is uitgegroeid tot een volwaardige, professionele onderneming. Ik draag de titel bestuivingsimker met trots en kweek mijn eigen bijenvolken door zelf koninginnen te kweken. Raszuivere koninginnen zijn sterk, rustig van nature en steken niet. Daar komt een sterk, rustig, niet-stekend volk uit voort. Dat is behoorlijk handig als je als bij wordt omringd door werkende mensenhanden!”

 

Familiebedrijf

“Bijenbestuiving Strijbos is een echt familiebedrijf. Mijn jongens helpen regelmatig mee. Samen delen we onze fascinatie voor de bij.”

 

Natuur als partner

“Flexibiliteit, continuïteit en eerlijk advies heb ik hoog in het vaandel staan. Ik sta graag voor mijn klanten klaar om de bijenbestuiving goed te regelen. De natuur is mijn partner: in mijn ogen kan het niet mooier. Mijn favoriete uitspraak is dan ook die van Einstein: Als er geen bijen meer op de aarde zijn, heeft de mens nog vier jaren te leven; geen bijen meer, geen bestuiving meer, geen planten meer, geen dieren meer, geen mensen meer…

 

Chris Strijbos

Vraag een vrijblijvend

adviesgesprek aan